سوریه گزارش سازمان دیده بان شیمیایی درباره حمله سال 2018 را منفجر کرد


دمشق، سوریه (AP) – سوریه روز پنجشنبه اظهارات سازمان جهانی نظارت بر تسلیحات شیمیایی مبنی بر اینکه بازرسان «دلایل منطقی برای این باور دارند» که نیروی هوایی دو سیلندر گاز کلر را در شهر دوما در سال 2018 ریخته است، رد کرد.

سازمان منع تسلیحات شیمیایی پس از یک ماموریت حقیقت یاب که حمله 7 آوریل 2018 را بررسی کرد، گزارش مفصلی تهیه کرد. کارکنان پزشکی و فعالان گفتند که در آن زمان بیش از 40 نفر در این حمله کشته شدند. بازرسان OPCW چند روز بعد به محل حمله رفتند.

ایالات متحده، بریتانیا و فرانسه نیروهای دولتی سوریه را مقصر دانستند و حملات هوایی را آغاز کردند. سوریه و متحد اصلی روسیه هرگونه حمله شیمیایی را رد می کنند.

دوما هدف نهایی کارزار گسترده دولت سوریه برای بازپس گیری کنترل حومه غوطه شرقی دمشق از نیروهای مخالف بود که چند روز پس از حمله شیمیایی ادعایی، شهر را رها کردند.

سفیر میلاد عطیه، نماینده دائم سوریه در سازمان منع سلاح های شیمیایی به خبرنگاران گفت که سازمان منع سلاح های شیمیایی نسبت به “مواضع غربی” تعصب دارد.

او گفت: «گزارش سازمان منع سلاح های شیمیایی بیشتر بر اطلاعات به دست آمده از کشورهای متخاصم با سوریه و برخی دیگر از رسانه ها و سایت های شبکه های اجتماعی که توسط سازمان های تروریستی اداره می شوند، متکی بود. این گزارش حاوی اتهامات نادرستی با هدف افزایش فشار و تشدید مواضع خصمانه غرب علیه سوریه بود.

عطیه مدعی شد روش‌شناسی گزارش دارای «بی‌نظمی‌ها و نقص‌های جدی» و اتهامات نادرست است که اعتبار آن را تحت تأثیر قرار داده است، اگرچه او هیچ مثالی ارائه نکرد.

سازمان ملل متحد در تلاشی برای اطمینان از پاسخگویی در قبال جنایات در سوریه، آنچه را «سازوکار بین‌المللی، بی‌طرف و مستقل» می‌نامد، ایجاد کرده است. موظف است مدارک مربوط به جنایات را حفظ و تجزیه و تحلیل کند و پرونده هایی را برای محاکمه در “محاکم یا دادگاه های ملی، منطقه ای یا بین المللی که مطابق با قوانین بین المللی صلاحیت رسیدگی به این جنایات را دارند یا ممکن است در آینده داشته باشند.”

عطیه اما آمریکا و کشورهای غربی را به دخالت سیاسی در سازوکار سازمان ملل متهم کرد.

آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا، هفته گذشته در بیانیه ای مشترک با همتایان انگلیسی، فرانسوی و آلمانی خود، گزارش سازمان منع سلاح های شیمیایی را ستود و از متحد کلیدی سوریه، روسیه خواست که “از دفاع از سوریه در برابر پاسخگویی به دلیل استفاده از تسلیحات شیمیایی دست بردارد.”

در این بیانیه آمده است: «سوریه باید برنامه تسلیحات شیمیایی خود را به طور کامل اعلام و نابود کند و اجازه استقرار کارکنان سازمان منع سلاح های شیمیایی به کشورش را بدهد تا تأیید کند که این کار را انجام داده است».

درگیری های جاری که بیش از یک دهه پیش در سوریه آغاز شد صدها هزار کشته و نیمی از جمعیت 23 میلیونی این کشور قبل از جنگ آواره کرده است.

سوریه در سال 2013 تحت فشار شدید بین المللی پس از حمله شیمیایی مرگبار به یکی از حومه دمشق به سازمان منع سلاح های شیمیایی پیوست.

شهیب از بیروت گزارش داد.


دیدگاهتان را بنویسید